Fantastisk våning om 153m² i en av Landskronas vackraste fastigheter från 1884


Kungsgatan 7


Planskiss - viss avvikelse kan förekomma


Kungsgatan 7, vykort från ca 1900


Matsal


Matsal


Matsal


Vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum


Master bedroom


Master bedroom


Toalett


Kök


Kök


Kök


Kök


Matsalen mot köket


Sovrum 2


Sovrum 2


Inre hall


Wc/dusch


Sovrum 3


Sovrum 3


Hall


Genom ytterdörren möter man den magnifika entrén


Fastighetens magnifika entré


Fastighetens magnifika entré


Fastighetens magnifika entré


Kungsgatan 7


Exteriör


Innergård


Innergård


Närområdet


Närområdet


Närområdet


Kungsgatan 7

Fantastisk våning om 153 kvm i en av Landskronas vackraste fastigheter från 1884. Imponerande takhöjd om ca 3,5 meter! I lägenheten finns välbevarade detaljer såsom "tornrum", fiskbensparkett, dubbla spegeldörrar, vackra fönster med utsmyckningar i fönstersmygarna och innertaken pryds med såväl lamprosetter som överväldigande stuckatur. Nyare stilfullt kök, badrum och toalett. Våningens unika läge med fri utsikt över Sofia Albertina och det nya torget "Sofia Albertinas plats" samt hamninloppet framför Stadshuset.

Bostadsinfo

Pris: 2,750,000 kr utgångspris
Avgift: 8,925 kr inkl värme, VA, sopor
Boendeform: Lägenhet
Antal rum: 5 rum
Boarea: 153 m²
Byggnadsår: 1893
Område: Centralt, Landskrona
Tillträde: Diskuteras
Våning: 1 av 4, hiss finns

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningar.

Ansvarig Fastighetsmäklare

Dan Eliasson, Reg. Fastighetsmäklare

Dan Eliasson
Reg. Fastighetsmäklare

0708-18 12 00

Kontakta mäklaren

Skicka »

Interiör

HALL - Man når hallen genom dubbla vackra pardörrar. Vitmålat brädgolv, ljusa väggar och infällda spotlights i taket.

VARDAGSRUM - Magnifikt rum med vacker stuckatur, fiskbensparkett, utsmyckning i fönstersmygarna och en fantastisk rymd.

MATSAL/TORNRUM - Tornrum som bara måste upplevas! Fiskbensparkett, stuckatur och utsmyckning i fönster- och dörrsmygarna.

KÖK - Stilrent kök från HTH i vitt med trendig bänkskiva i betong. Specialbygg taklampa. Köket är utrustat med kyl (2019), frys (2019), diskmaskin (2019), ugn, spishäll och spisfläkt. Stor kökshalvö för trevligt umgänge i köket. Vitmålad fiskbensparkett och ljusa väggar. Renoverat 2010.

MASTER BEDROOM - Master bedroom med lika pampig stuckatur som i vardagsrummet, stor platsbyggd garderob av Mellbloms snickeri (ca 3 meter bred och 3,3 meter hög), parkettgolv och klädkammare. Ingång till toalett från sovrummet.

TOALETT - Stor och helkaklad toalett med ingång från master bedroom med svart/grå klinkers, vitt kakel, toalett och handfat. Renoverat 2010.

SOVRUM 2 - Charmigt sovrum med välvd vägg som ger rummet dess unika karaktär. Ljusa väggar, laminatgolv och fönster mot innergården.

INRE HALL - Hall med målat brädgolv och ljusa väggar. Fönster in till sovrum 2.

SOVRUM 3 - Sovrum med laminatgolv, ljusa väggar och fönster ut mot innergården.

WC/DUSCH - Helkaklad wc/dusch med svart klinkers, vitt kakel, takdusch, duschvägg, handfat med kommod, toalett och infällda spotlights. Renoverat 2010.

Förening

BRF Sofia Albertina

Övrigt

Ref. Nr.: DE03945
Lägenhetsnummer: 2
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Fastighetsbet.: HAVSÖRNEN 2
Andel i förening: 8,59506%
Energideklaration: Utfärdad 2010-10-29 00:00
Energiprestanda:
132 kWh/m² (Atemp) och år

Här bor du på perfekt läge, "granne" med hotell Öresund med restauranger, bar, spa med hängande pool och stort gym (tillhörande hotellet men där boende i föreningen har rabatterat pris). Närhet till den populära glassbaren Dockside. Ca 400 meter till Citadellbadet med tre stora pooler samt hoppbassäng. Intill Citadellbadet finns en fantastisk sandstrand med allehanda aktivitetsbanor för skateboard och inlines m.m. samt utomhusgym. Jämte detta det gamla slottet citadellet med caféer och härliga promenadstråk i landets vackraste och äldsta koloniområde. Närhet till småbåtshamnen i hela hamninloppet.

Renoveringar i lägenheten:
2010 - Nytt kök,l badrum och toalett. Hall vid entré, nytt golv.
2011 - Golv slipat i sovrummet mot söder. Platsbyggd garderob i master bedroom (Mellbloms snickeri).
2014 - Ny kökskåpa över spis.
2015 - Renovering av ytterdörrar och insättning av inre ytterdörrar.
2019 - Nya vitvaror i kök : kyl, frys diskmaskin märke Electrolux. Ommålning i sovrum mot väster (dottern Hedvigs rum)
2020 - Renovering badrum (nytt handfat, blandare och handfatskåp). Ombyggnad över spiskåpa i köket.

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 2007. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Havsörnen 2 med adress Kungsgatan 7 och Södra Långgatan 6, vilken innehåller 16 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt med en total yta av 1.645 kvm.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret 2019
Besiktning av fastigheten har skett löpande i samband med att underhållsarbete har utförts. Framtida underhåll sker enligt underhållsplan. Under 2019 har styrelsen renoverat huvudtrapphuset samt att tagit offerter avseende uppgradering av värmeanläggningen och utbyte av densamma. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. Föreningen bytte brevlådor och installerade nya i entré. Detta underlättade för brevbärare att dela posten.
Föreningen planerar 2020 att göra en ny trädgård samtidigt som ytterväggarna isoleras från fukt. Föreningen har god framförhållning i underhållsplanering och avsätter medel för detta.
Kassaflödet är positivt och trots den linjära avskrivning som numera tillämpas har överskott hittills ändå kunnat redovisas. De låga bolåneräntorna har givetvis bidragit. I syfte att begränsa
riskerna med låneräntor löper föreningens lån på olika bindningstider.

Föreningens leverantörer:
Länsförsäkringar: Försäkringar
Comhem: Kabel TV
Skånska Energi: El
HSB Landskrona: Administrativförvaltning
BoService, SF Mark & Trädgård: Fastighetsskötsel

Ekonomi:
Årsavgifterna lämnas oförändrade från den 1 januari 2019 och uppgick till i genomsnitt 779 kr/kvm bostadslägenhetsyta. Styrelsen har beslutat om att årsavgifterna lämnas oförändrade från den 1 januari 2020. Årsavgifterna för 2020 kommer att uppgå till 779 kr/kvm bostadslägenhetsyta. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 8.905.477 kronor. Under året har föreningen amorterat 120.000 kronor. Underhållsplan: Föreningens underhållsplan visar på ett underhållsbehov på 4.196 tkr för perioden 2019-2038. Detta motsvarar en årlig genomsnittlig kostnad på 168 tkr, 0,1 tkr/m2. Avsättning för verksamhetsåret har skett med 165 tkr.

--------------

Lite historik om Kungsgatan 7, Landskrona
Efter ett riksdagsbeslut från 1747 att ytterligare befästa staden och flytta bebyggelsen åt sydväst, genomfördes detta delvis genom att dika ut den gamla strandlinjen. Planerna var att en ny stad skulle växa fram. Den gamla jättelika S:t Hans kyrka revs och ute på den nyvunna marken skulle en ny ståtlig kyrka byggas, Sofia Albertina kyrka. Intill denna kom under 1800- talet flera byggnader att byggas.

Bergsöehuset – Landskrona sparbanks byggnad (byggt 1884 )
Byggnaden, som alltså var skinande ny när Selma Lagerlöf flyttade till Landskrona, är uppförd i en eklektisk stil med drag från nyrenässans och nybarock. Arkitekten Ove Petersen, som ritade Rådhuset och Handelsbankshuset, står bakom. Kupolen på hörntornet är en efterbildning i miniatyr av de stora italienska renässanskyrkornas kupoler, medan en del av ornamenten är mer barockliknande.
Den pampiga trapphallen utmärks framför allt av de strama doriska kolonnerna, som flankerar trappan. Hela byggnaden är influerad av renässansens klassicerande stilideal.
Av många anses Bergsöehuset vara en av stadens vackraste byggnader. Så här skriver en tidningsredaktör år 1886, i ett fiktivt brev till en gammal landskronabo:
”Nästa kvarter, som tillhörde kronan, låg på din tid till största delen obebyggd och begagnades av sockerfabriken till upplagstomter. Emellertid resa sig nu i detta kvarter 3 byggnader, av vilka den ena, den snett emot kyrkan belägna, i arkitektoniskt hänseende är bland de vackraste i staden och skulle försvara en plats vid ett torg i vilken stad som helst.”

Bergsöehuset som Sparbank
Landskrona sparbank var en sparbank i Landskrona 1836–1980.
Verksamheten förlades inledningsvis i det gamla rådhuset, som lämnades 1860. Därefter har bankens verksamhet varit inhyst i:
Från 2 januari 1886: En nyuppförd fastighet på Kungsgatan 7.

Bergsöe tar över fastigheten
Bergsöe, nuvarande Boliden Bergsöe (tidigare Paul Bergsöe & son) är ett återvinningsföretag som grundades i Danmark 1902 av Paul Bergsøe. 1942 bildades enheten i Landskrona och denne förvärvar fastigheten på Kungsgatan 7 som kontor, representation- och bostadsfastighet och som nu återvinner blybatterier (främst bilbatterier). Företaget är det enda i sitt slag i Norden.

Källor:
En presentation över ämnet: "Selma Lagerlöf i Landskrona författaren, hennes verk och hennes tid av Karolina Forsberg.
Landskrona sparbank 1836–1980: En hundraårshistorik (Libris)

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken - Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken - Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Visa objekt på karta »