Som på landet men ändå i stan... Såld!


Veranda/Allrum


Planskiss - viss avvikelse kan förekomma


Veranda/Allrum


Utgång till trädgården


Vardagsrum


Kakelugn


Kakelugn


Vardagsrum


Vacker stuckatur


Vardagsrum


Mot arbetsrummet


Arbetsrummet


Sovrum 1


Sovrum 1


Kök


Kök


Kök


Detalj


Sovrum 2


Mot verandan


Sovrum 2


Sovrum 3


Sovrum 3


Wc/Dusch


Wc/Dusch


Wc/Dusch


Hall


Trädgården


Trädgården om våren


Trädgården om våren


Verandan med egen utgång, om våren


Innergården


Ryttargången


Brf Slanten


Exteriör


Exteriör


Detalj på fasaden


Bantorget


Sommarbilder av trädgården


STORA FISKAREGATAN 15 C Såld!

1905 skapade arkitekten Oscar Hägg en av Lunds vackraste fastigheter i jugendstil vid Bantorget. Unik våning om 116 m² med veranda och egen utgång till den gröna trädgården i söderläge. Charmiga detaljer såsom veranda, stuckatur, spegeldörrar, kakelugn och fiskbensparkett. Måste upplevas!

Bostadsinfo Såld!

Avgift: 3,697 kr inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband (100 MB)
Boendeform: Lägenhet
Antal rum: 5,5 rum
Boarea: 116 m²
Byggnadsår: 1905
Område: LUND CENTRUM, Lund
Tillträde: Diskuteras
Våning: 1 av 5

Ansvarig Fastighetsmäklare

Dan Eliasson, Reg. Fastighetsmäklare

Dan Eliasson
Reg. Fastighetsmäklare

0708-18 12 00

Interiör

1905 skapade arkitekten Oscar Hägg en av Lunds vackraste fastigheter i jugendstil vid Bantorget. I hjärtat av Lund, ett stenkast från de myllrande kullerstensgatorna finns en ostörd oas. Unik våning om 116 m² med veranda och egen utgång till den gröna trädgården i söderläge. Charmiga detaljer såsom veranda, stuckatur, spegeldörrar, kakelugn och fiskbensparkett. Som på landet men ändå i stan.

HALL - Ljus och trevlig entré med fiskbensparkett och ljus väggar. I hallen finner du en klädkammare med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

WC/DUSCH - Fräscht och läckert duschrum från 2008. Duschrummet har vitt kakel med delvis dekor, ljust stengolv från Italien, golvvärme (el) och infällda spotlights i taket. Här finns duschhörna, toalett, handfat samt tvättmaskin (LG, 2OO8) och torktumlare (Whirlpool, 2008).

KÖK - Modernt och hemtrevligt kök som totalrenoverades 2005/2006 med ny inredning och nya vitvaror. Vitlaserat askgolv, vitmålade väggar samt en mönstrad tapet från Osborne & Little. Köket har bra förvarings- och avställningsytor. Smakfull inredning med vita luckor och bänkskiva i bok med ljust kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med stort skafferi, spishäll, spisfläkt, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin (2011) samt integrerad kyl och frys.

VARDAGSRUM - Från hallen når man det ljusa och härliga vardagsrummet med stuckatur och högt i tak. Rummet har fiskbensparkett och ljusa väggar samt en klassisk kakelugn (går ej att bruka) vilket ger rummet en mysig känsla.

VERANDA/ALLRUM - Härlig veranda med fantastiskt vackra spröjsade originalfönster. Härifrån har man utgång till den trivsamma innerträdgården. Rummet har ljusa väggar och fiskbensparkett.

SOVRUM 1 - Stort sovrum med ekparkett, ljusa väggar och rymliga garderober. Här ryms både dubbelsäng och en arbetsplats.

ARBETSRUM - Ett mindre rum vilket som i dag användas som arbetsrum. Rummet har ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2 - Genom de charmiga dubbeldörrarna når man ett sovrum med platsbyggd loftsäng. Rummet har vita och grönmålade väggar samt fiskbensparkett. Sovrum 2 och 3 var tidigare ett stort rum, vilket med enkelhet går att återställa.

SOVRUM 3 - Genom charmiga dubbeldörrar når man ytterligare ett sovrum, med öppen spis (går ej att bruka). Även detta rum har vita och grönmålade väggar samt fiskbensparkett. Sovrum 2 och 3 var tidigare ett stort rum, vilket med enkelhet går att återställa.

Förening

Brf Slanten
Föreningen bildades år 1993.
Föreningen upplåter 23 med bostadsrärtt och 3 lokaler med hyresrätt.

Övrigt

Ref. Nr.: DE02202
Lägenhetsnummer: 4218-1-003
Uppvärmning: Fjärrvärme
Byggnadssätt: Fönster: 3-glas+2-glas
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Fastighetsbet.: Myntet 2
Andel i förening: 4,556%
Energideklaration: Utfärdad 2010-02-02 00:00
Energiprestanda:
197 kWh/m² (Atemp) och år
Kommentar: Tillkommer kostnad för hushållsel och hemförsäkring.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd och ett vindsförråd.
I föreningen finns det en tvättstuga och ett torkrum.
I lägenhetsförteckningen är lägenheten inskriven som 3 r.o.k.

Kuriosa om Brf Slanten;
Brf Slanten ligger passande i kvarteret Myntet vilket har fått sitt namn efter det kungliga myntverket - Myntaregården - som låg i kvarterets sydöstra del under 1300- och 1400-talet.
Fastigheten är ritad av Oscar Hägg (1870-1959), en av jugendepokens största arkitekter. Hägg är känd för sin kraftfulla arkitektur besläktad med Berlinsk "jugendbarock". En fantasifull dekor i naturalistisk stil pryder fasaden, framförallt samlad till port och entréer, som inramas av växtrankor och djur. Huvudentréns hästskoformade inramning och den långa svängda portgången till gården ger fastigheten en otrolig charm.
Den hjärtformade gräsmattan på innergården har sitt ursprung från Lunds första utomhuscafé som hette Café Hjärtat.

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken och i denna överlåtelse kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken - City, Titti Ellnér, 046-159923, tiel01@handelsbanken.se
Handelsbanken - Ideon, Caroline Kvist,
046-159593, cakv01@handelsbanken.se

Visa objekt på karta »